Григор Димитров даде пресконференция след победата си в първи кръг на Australian Open над Иржи Лехечка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Българинът каза, че условията са били много тежки, но и че е доволен от представянето си.

За мача с чеха: "Доволен съм от резултата. Беше много труден първи мач. Мисля, че това бяха сред най-тежките условия, в които съм играл тук. Винаги е трудно да играеш срещу опонент, с когото не си се срещал. Той вече игра три мача и е с много увереност, нямаше какво да губи."

Какво прави в подготовката преди сезона: "В предсезонната подготовка се опитвам да намеря нещо ново и да му се наслаждавам. Не е задължително да е свързано с тениса. Обичам да ходя на фитнес, да катеря планини, да карам велосипед. Трудното е, когато започнеш да играеш много тенис и нервните моменти дойдат. Тогава си спомням защо съм започнал и знам, че има още сила останала в мен. Опитвам се да мисля ден за ден и любовта към играта ми дава възможност да си поставям цели. Не се фокусирам върху другите играчи, а върху себе си. Не останаха много от моята генерация в тура. Хубаво е да ги виждам, но всяка една генерация помага на останалите."

Защо е спечелил два пъти повече мачове в Австралия, отколкото в Париж и Лондон: "На "Ролан Гарос" винаги съм имал различен опит и помня колко трудни мачове съм губил с четири или пет сета. На "Уимбълдън" винаги ми трябва само още един мач и не ми достига малко. Тук явно съм по-успешен, защото е началото на годината и е Австралия... не знам, но много ми харесва тук. И в другите турнири се старая, но явно тук се чувствам най-добре."

Малко преди края на пресконференцията бе запитан и за Анди Мъри: "Той не беше готов да каже "сбогом" на всички. Знаех, че ще опита всичко възможно дас е върне. Той не е човек, който се отказва лесно. Със сигурност движението му на корта не е както преди, но е невероятно за всички какво прави. Нещата през, които минава всеки ден и в същото време балансира със семейство и деца е страхотно."