Григор Димитров започна с победа участието си на тазгодишния US Open.

Родната звезда разпиля американеца Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1, а това му отне час и 51 минути.

По този начин българинът успя да си отмъсти на световния №58, който го изхвърли във втория кръг на първия турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия.

Този път обаче Гришо не допусна изненада, като макар и да не блестеше със спиращи дъха отигравания, игра доста концентрирано и в крайна сметка постигна целта.

От своя страна Томи Пол допусна редица непредизвикани грешки, които се оказаха ключа към наглед прекалено лесния успех на Димитров. Освен това американеца изпитваше и проблеми с лакътя.

Така във втория кръг Григор Димитров ще срещне унгареца Мартон Фучович, който само преди дни го изхвърли от Мастърса "Western & Southern Open" със 7:5, 4:6, 6:2.

Снимка: AP/БТА

Григор започна по блестящ начин днешния мач, след като още в първия гейм тръгна с пробив.

Всъщност този пробив се оказа решителен за изхода на първия сет, който бе и най-равностойният в мача. В него съпротивата на Томи Пол бе най-сериозна, като в четвъртия и шестия гейм американецът пропиля общо шест възможности да върне пробива.

Той на два пъти повеждаше с 40:15, но непредизвикани грешки му попречиха да се върне в сета, като и в двата случая Григор успя да обърне гейма.

Вторият сет започна по абсолютно идентичен начин, като още в първия гейм Григор успя да постигне пробив. Този път обаче първата ни ракета бе далеч по-убедителен, като на свое подаване не позволи на съперника да направи повече от 30 точки.

От своя страна Димитров пропиля два шанса за пробив при 4:2 в своя полза, но все пак постигна втори брейк в последния гейм, за да затвори сета с 6:3.

Видимо уморен, а и изпитващ проблеми с лакътя, Томи Пол тотално свали гарда в тетия сет и не оказа абсолютно никаква съпротива на българския си съперник.

Гришо тръгна с гейм на нула и пробив на 15, като бързо стана ясно, че това ще е последният сет мача.

Така и се оказа, като Димитров го приключ с 6:1 и затвори мача за по-малко от два часа.