Григор Димитров попадна в група В на предстощия в Белград турнир "Адриа Тур". Първата ракета на България се размина с местната суперзвезда и организатор на турнира Новак Джокович, който ще играе в група А.

Гришо е в компанията на Доминик Тийм (Австрия), както и двама балканци - Душан Лайович (Сърбия) и Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина). В другата група компания на Джокович правят още двама сърби - Филип Крайнович и Виктор Троицки, както и Александър Зверев (Германия).

"Чувството е все едно сме се събрали да играем приятели от блока. Мисля, че това е едно от най-добрите усещания", заяви Димитров относно инициативата на Джокович.

"Всички знаем в коя част на света се намираме. Ясно е, че се гордея откъде идвам и къде се намирам в момента. Същото важи за Новак. Той е може би най-големият посланик на страната си, направил е толкова много за спорта и за тениса. Така че не му отне много време да ме убеди", каза първата ни ракета на пресконференция преди тегленето на жребия.

Гришо си припомни, че за последно е бил в Белград, за да участва в турнир за юноши, но това се е случило преди около десет години.  

"Хубаво е да съм отново тук. Близо е до дома ми. Това е страхотна инициатива и е невероятно, че Новак сам направи такова нещо. Това е единствено по рода си. Мисля, че е много специално за нас. Очевидно е, че всички обичаме да играем един срещу друг. Сега обстоятелствата са много трудни, но смятам, че всеки от нас няма търпение да се завърне на корта. Мисля, че вълнението нараства", каза Димитров по-рано днес. 

Пълната програма на мачовете, които ще започнат утре в 15:00 часа, все още не е обявена. В неделя мачовете също ще започнат в 15:00 часа, а големият финал ще бъде от 20:00 часа.

Победителите от двете групи ще се изправят един срещу във финалния двубой в неделя.