Звездата ни в тениса Григор Димитров проведе тренировка с треньора си Крис Гро на тенис кортовете в Хасково.

След прибирането си в родината в понеделник вечер, днес Гришо и наставникът му пристигнаха с джип на тенис комплекса в парка Кенана. Тренировката започна с лек стречинг и продължи близо два часа.

У дома асът ни бе посрещнат от приятели и треньори в школата, привърженици, както и майка му Мария и баща му Димитър, които също бяха край корта.

Димитров за последно си беше в Хасково в началото на ноември миналата година. Тогава той даде открит урок на талантливи деца от местната школа по тенис именно на същия комплекс, като събитието предизвика огромен интерес. Сега не се планира такова заради мерките около пандемията с коронавирус.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА ГРИГОР У ДОМА>>>

Снимка: Bulphoto

След тренировката Григор говори пред представители на медиите:

"Разбира се, че тук за мен е по-различно. Хубаво е да си у дома отново. Чувствам се все едно на съм си тръгвал... Точно на този корт много спомени имам... Кой знае колко мачове съм изиграл тук като малък.

Изпитвам една специална носталгия като се прибера в Хасково. За момента нищо не се знае около програмата. Знаем че ще играем в Задар в Хърватия, това е много добре за всеки от нас - просто да сме пак на корта и да играем.

Странно е, колкото не си липсваме по време на сезона, толкова си липсвахме сега. Проверихме се кой докъде е с подготовката. Нещата малко по малко влизат в рамките на нормалното.

Като риба във вода съм пак на корта. Да играя тенис е това, което винаги съм правил и съм искал да правя.

Снимка: БТА

С Новак говорим по много теми, изкарахме много време сега в Сърбия. Не сме говорили конкретно за идване на турнир в България.

Спазвахме всички мерки, беше пълно с публика и това бе много важно, атмосферата беше много добра. Насладихме се максимално. Бяха неприятни три-четири месеца... Толкова хора не бяхме виждали с месеци, колкото видяхме в Белград!

Какво научих? Свикнал съм да съм доста активен и винаги нещо да правя. А сега имаше дни, в които нищо не правих. Само говорих с приятели, гледах телевизия, просто го давах по-спокойно. Не съм спирал да тренирам, разбира се. Месеци без големи натоварвания трудно се наваксват.

Не зная колко време ще сме в Хасково. Не сме го решили. Сега ще се разходим да разгледа и Крис града... Искаме да сме по-свободни, без специална програма."

Треньорът Крис Гро определи Хасково като много красив град и каза, че досега с Гришо са свършили доста добра работа. По думите на треньора, в Белград Димитров е изглеждал много добре на корта. Гро допълни, че на този етап най-важното е бързата адаптация отново към мачовете.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА ГРИГОР У ДОМА>>>

Снимка: БТА