Григор Димитров и екипът му вече са в Калифорния, където се готвят за първото мъжко издание на турнира от категория АТР 250 в Сан Диего.

Българинът реши да се включи в надпреварата отвъд океана, която започва в понеделник и се провежда по същото време с турнира в София.

Турнирът в Сан Диего се очертава да бъде силен, като много играчи ще го използват като подготовка за Мастърса в Индиън Уелс, а Григор е седми поставен в основната схема.

След няколко седмици почивка, българинът отново се събра с треньора си Данте Ботини, като аржентинецът дори публикува кратко видео с Григор в социалните мрежи и написа: "Отново заедно".

Освен Григор, участие в Сан Диего са заявили играчи като Андрей Рубльов, Каспер Рууд, Денис Шаповалов, Диего Шварцман и Феликс Оже-Алиасим.

След Сан Диего, сезонът за Григор ще продължи с Мастърса в Индиън Уелс и след това завръщане в Европа, за да участва в надпреварата в Антерпен.

Сезонът до този момент се развива кошмарно за българина, който непрестанно е преследван от травми, като може би целта пред него с тези последни турнири е да тества състоянието си преди следващия сезон 2022.