Измина седмица откакто Григор Димитров се готви в Монте Карло под ръководството на своя нов треньор Данте Ботини. Двамата не са говорили официално по темата, но публикации в социалните мрежи и специализирани медии огласиха партньорството им.

41-годишният аржентинец работи близо 9 години с Кей Нишикори, а след това за кратко с Николас Джари, за да влезе сега в екипа на световния №19.

Двамата се появиха и на първата си обща снимка днес, след като са имали поредното занимание на един от комплексите в Монте Карло. На фотоса е още Фабио Фонини (№17 в ранглистата) с неговия наставник Алберто Мансини. Очевидно българинът и италианецът са тренирали заедно.

Други спаринг партньори в тренировъчни мачове с Гришо в последните дни бяха Александър Зверев и Пиер-Юг Ербер, които също се готвят в Княжеството.

Вече е ясно, че Димитров няма да играе през януари, а ще насочи подготовката си изцяло към Австралия.

Тепърва ще реши дали да участва на някой от АТР 250 турнирите в Мелбърн в седмицата преди Откритото първенство (те са от 1 февруари).

Той е подал заявка и за отборния турнир ATP Cup, където България към момента няма големи шансове за участие, тъй като е четвърта резерва.