Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червено от сериите "Мастърс" в Монте Карло след поражение от десеткратния шампион Рафаел Надал (Испания) с 4:6, 1:6.

Димитров затрудни съперника в първия сет, който продължи малко повече от час, но след това Надал доминираше и стигна до 11-ата си победа в 12 мача срещу българина.

"Уроците са най-ценни за мен. Мразя да губя. Виждате ме да се усмихвам. Аз съм позитивен човек, но дълбоко в себе си съм наранен. Просто е. Но така е в живота. Надявам се в бъдеще да нещата да се обърнат в моя полза. Вярвам, че ще дойде ден, в която ще мога да победя Надал на тази настилка", каза Димитров след първия си полуфинал в Монте Карло.

"Сигурен съм, че когато се прибера вкъщи, ще бъда бесен. Ще обмисля всичко. Може би ще си напиша някои бележки с нещата, които съм могъл да направя по-добре. Ще напиша и за какво съм благодарен. Ще си отбележа и някои цели за следващите три-четири дни, какво трябва да направя.

Това е, което мога да направя: да контролирам нещата, които мога, а останалото просто се случва. Направих добър старт на сезона на червено. Днес се движех добре. Виждам много положителни неща за мен за следващите седмици", допълни той.

Надал достигна до 12-и финал в Монте Карло, като е в серия от 34 спечелени сета на любимия си клей.

"Той играе страхотно на червено. Това е. Тактически и всичко останало. Това наранява много от нас. Чувствам, че не направих лош мач срещу него от начина ми на придвижване и пласиране на ударите. За съжаление не успях да запазя нивото си за по-дълго време", коментира хасковлията.

През следващата седмица Димитров е поставен под номер 2 на турнира в Барселона, където водач в схемата отново ще бъде Надал.

"Готов съм за Барселона. Целта ми е да играя възможно най-много мачове, да поддържам ритъма си. Все пак сега е само началото на сезона на клей. Направих добра крачка. Надявам се да продължавам така", каза българинът.