Григор Димитров даде интервю в Монако за "Преди обед" на bTV и засегна актуалните теми около себе си:

За работата с Агаси:

"С Агаси имаме много специална връзка. В тениса може да помогне много откъм психическа нагласа. Харесвам хора, с които мога да споделям. Инициативата бе изцяло моя да се свържа с него. Прекарахме много време. Има идеи, които съвпадат с играта ми. Андре може да говори на всяка тема с мен. С една дума, с едно изречение може да обърне цялата ти психологическа настройка".

За изминалия сезон:

"Научих нови начини как да си поддържам тялото. Поработих малко повече върху ракетата ми. Разбира се, аз също имах очаквания към себе си. Загубих няколко месеца по работата върху ракетата, но можех да си го позволя. Не мога да мисля, че съм загубил няколко места в ранглистата.

Не бих казал, че годината ми е ужасяваща. Колко години подред вече съм топ 20? Ако е ужасяващо да си в топ 20, нека това е ужасът. Подобрил съм много неща в себе си. Има толкова неща извън тениса. Чувствам се по-добър като човек. Това е малка победа".

За парите:

"Материалните награди винаги са били второстепенни. Имам всичко, от което се нуждая. Не искам да бъда някой, който не съм. Мога и със, мога и без пари. В момента парите са средства, не са цел в живота.

Не приемам тениса като работа, а като част от самия мен. Разбира се, имало е и моменти, когато съм искал да избягам. Трябва да си задаваш всеки ден въпроса в какво си най-добър. В момента, аз съм най-добър в тениса.

Не съм дал разрешение да се пише книга за мен. На мой гръб се прави пиар, аз не съм съгласен с това нещо. Книга за Григор Димитров ще има, която лично аз ще промотирам".

За турнира в София:

"Решили сме с отбора да играем в Ротердам и Акапулко, а не в София. Не виждам защо трябва да има толкова напрежение, ако не играя един турнир. Има неща, за които сме говорили с отбора и искаме да направим в България. Съгласували сме да направи всичко най-добро за кариерата ми. Това в момента не включва турнира в София.

Аз всеки турнир се състезавам с тези играчи от топ 30, единственият стимул е че сме пред родна публика, но е частен турнир. Давам пример Чехия, голяма държава. Защо нямат един АТР турнир? Защото искат всичко да се развива.

Правят много Фючърси и Чалънджъри, защо нямаме такива в България? Защо трябва да докараме Григор Димитров или Вердаско, ок, аз мога да правя други неща за България. Аз оценявам подкрепата, на всеки турнир виждам знамената, оценявам го, но ако се помага, да се помага по правилния начин".