Григор Димитров говори пред официалния сайт на турнира в Лос Кабос, на който през предстоящата нощ българско време ще започне своето участие.

В първия кръг на надпреварата българинът ще играе с американеца Стив Джонсън в търсене на прекъсване на негативната си серия в последните месеци.

Григор признава, че годината му никак не е добра, но не изключва възможността именно в Мексико да започне един по-добър период за него.

"Развълнуван съм, че съм в Лос Кабос. Определено нямам възможно най-добрия сезон, но оставам позитивен във всяка седмица. Защо добрата част от годината да не започне от тук?

Получената подкрепа от Мексико през годините от страна на феновете ми помагаше да играя по-добре, а същевременно така се наслаждавам и повече на всичко останало. През сезона играеш 30 седмици, пътуваш и много и е хубаво да има какво да предложиш на феновете.

Всеки път на корта усещам много подкрепа. Тези фенове наистина оценяват спорта и това, което турнирът прави за тях. Трябва всеки ден да излизаш, да се забавляваш, но и да играеш добре.

Няколко пъти съм бил в Мексико, но в Лос Кабос съм за първи път. Тук е по-различно, но и много хубаво за играчите. Имаше време за отдих и да се наслаждиш на красотата. Организацията е страхотна и в някои моменти дори не усещаш, че си на турнир", споделя Димитров.