Григор Димитров най-вероятно ще стартира участието си на турнира в Пекин във вторник, когато се очаква да е насрочен мачът му срещу Райън Харисън (САЩ).

Двубоят не е в програмата за понеделник, а срещите при мъжете вече започнаха рано тази сутрин. Има вероятност мачът да остане и за ранните часове на сряда.

Българинът е фаворит да победи своя добър приятел от Щатите, като коефициентите на букмейкърите са около 1,45 за Григор срещу близо 3,00 за Харисън.

В ставките за краен победител на China Open 500, Димитров е котиран като трети фаворит. Води Хуан Мартин дел Потро, а втори е Александър Зверев. И двамата могат да застанат на пътя на Григор едва на полуфинал или финал.

Същевременно в публикуваната тази сутрин обновена ранглиста на ATP, първата ни ракета запазва позицията си - номер 8 в мъжкия тенис. Той има да защитава 180 точки в китайската столица.

Мачовете там ще са в Олимпийския комплекс, където минаха доста от състезанията от програмата на Летните игри в Пекин от 2008 г. Партито на играчите бе в неделя, а от днес започва сериозната работа при мъжете.

Женската надпревара стартира още в събота.