Григор Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне в мачо от четвъртия кръг на "Уимбълдън" тази вечер.

Мачът ще се проведе на "корт №1", което означава, че евентуален дъжд няма да го провали, защото това е едно от двете съоръжения на "Уимбълдън" със затварящ се покрив.

Двубоят е последен в програмата, която започва в 15 часа наше време и предвижда общо три мача.

Първия е между Даниил Медведев и Йиржи Лехечка, след това на корта излизат Екатерина Александрова и Арина Сабаленка, а едва след тях, вертояно не преди 20 часа наше време, ще видим в действие и Григор.

Едва за трети път в кариерата си Гришо е в четвъртия кръг на "Уимбълдън". Той достигна тази фаза без да загуби сет, но сега срещу него е най-тежкото му предизвикателство - световният №6.

До момента Гришо и Хилгер Руне нямат мач помежду си, а 20-годишният датчанин е сочен за фаворит на букмейкърите.

Снимка: Getty images

Днес на "Централния корт" в действие ще видим и двамата фаворити при мъжете - Карлос Алкарас и Новак Джокович.

Първи в действие ще бъде Ноле, който ще трябва да довърши мача си срещу Хуберт Хуркач, който бе прекъснат вчера заради правилото без късни мачове на "Уимбълдън".

Това се случи при резултат 2:0 за Ноле, което сякаш прави днешното доиграване напълно рутинно за гонещия 33-а поредна победа на "свещената трева" сърбин.

Но първите два сета не бяха спечелени никак лесно. Двамата така и не се пробиха, като и в двата случая стигаха до тайбрек, в който Хуркач имаше сетболи.

В първия тайбрек полякът поведе с 6:3 и имаше два сервиса на сметката си да затвори сета, но точно в този миг най-силното му оръжие не сработи и Джокович успя да измъкне този ключов сет с 8:6 в тайбрека.

Вторият сет нещата отново стигнаха до тайбрек, който отново с доза късмет, Ноле успя да спечели с 8:6.

Снимка: Getty images