Григор Димитров определи състава на България за мача на двойки срещу Великобритания от утрешния първи ден на АТР Cup.

Първата ни ракета реши да даде шанс на двама от младоците в състава - Адриан Андреев и Александър Лазаров, които ще имат тежката задача да се изправят срещу една от най-добрите двойки в света - Джейми Мъри и Джо Солсбъри.

Григор можеше да предпочете себе си за този мач, който може да е решителен за изхода на сблъсъка, но е решил да даде шанс на младите, за които ще бъде изключителен опит, да се изправят срещу играч като Джейми Мъри. По-големият брат на Анди има 7 титли от Голям шлем при двойките.

Вече бе ясно, че първата ни ракета Григор ще играе срещу тази на британците - Дан Еванс, а Мико Кузманов открива сблъсъка с мач срещу Камерън Нори.

Така още в първия ден на АТР Сup в игра ще видим четирима от петимата на национали.

В същото време на официалната пресконференция Гришо сподели, че един от приоритети му през този сезон е да запази тялото си, като няма да прибързва с прекалено много турнири.

Именно травма в рамото бе една от причините за слабото му представяне в последните 2 сезона.

"Няма да прибързвам и да играя твърде много турнири в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно.

Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми.Да, тялото ми се чувства доста добре сега. Все още наблюдавам под лупа много голяма част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по правилния начин. Не бързам, а това е хубаво нещо.

Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от годината и това постави пред мен много съмнения, изпаднах назад в ранглистата. Но в същото време бях способен да се възстановя колкото се може по-бързо и сега се надявам, че съм в позиция, от която мога само да се подобрявам. Наистина ще се съсредоточа върху това", сподели той.

Двубоите на България от АТР Сup ще можете да наблюдавате по MAX Sport 1