Григор Димитров и Виктория Томова ще бъдат част от програмата на първия ден на започващия в понеделник "Уимбълдън".

Първата ни ракета при мъжете - Григор Димитров, ще започне на корт №12, където има мач срещу американеца Стийв Джонсън.

Двубоят е последен в програмата на корта, която стартира в 13 часа българско време. Преди Гришо да излезе на корта, предстои един мъжки мач с участието на световния №5 Каспер Рууд, както и два двубоя от женската част на схемата.

Това означава, че в понеделник вечера родната тенис звезда ще изиграе своя двубой срещу Стийв Джонсън.

Американецът е №92 в световната ранглиста, като до този момент той има седем мача срещу Григор. Любопитното е, че два от тях са именно на "Уимбълдън", като Гришо печели срещата през 2015-а, а Джонсън триумфира година по-късно.

Побеителят от този мач ще срещне един измежду участващия с "уайлд кард" британец Райън Пенистън и швейцареца Хенри Лааксонен.

Първата ни ракета при дамите - Виктория Томова, ще започне второто си участие в основната схема на "Уимбълдън" в понеделник.

Тя се изправя срещу Дария Савил от Австралия на корт №8, като мачът също е четвърти в програмата, която стартира от 13 часа българско време.

Преди него ще се изиграят два мача от мъжката част на схемата, както и един женски.

По всяка вероятност в мачовете на Димитров и Томова ще се засекат времево, а надеждите ни са, че ще може да видим и двамата ни представители във втория кръг на "Уимбълдън".