Григор Димитров се прости с надеждите да играе на 17-и АТР финал в своята кариера.

Крачка преди финала на турнира от категория АТР 500 във Вашингтон, българинът загуби с 3:6, 6:7 от британеца Дан Еванс.

Освен общо 17-и в кариерата, финалът за Гришо можеше да е едва четвърти от подобно ниво - АТР 500, както и едва втори за последните пет сезона.

За неговия опонент Дан Еванс, който е №30 в световната ранглиста, това ще е едва четвърти АТР финал и първи на турнира от такава категория.

В полуфиналния двубой във Вашингтон Григор първи имаше два брейкбола на сметката си, но не успя да ги реализира, а от стабилното му представяне в началото на мача нямаше и помен във втората част на първия сет, когато дойдоха и проблемите. ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

При 3:3 първия сервис на българина просто изчезна и с това дойдоха проблемите. Той отрази един брейкбол на Еванс, но при втория британецът проби за 4:3, затвърди брейка на нула за 5:3, а след това постигна нов пробив на нула, за да затвори първата част от мача.

Във втория сет двамата не се пробиха, макар Гришо отново да имаше своите шансове, но ги пропиля, което логично доведе нещата до тайбрек.

В него при два минипробива и за двамата резултатът бе 5:4 за Еванс, като именно тогава той осъществи трети ключов минипробив, изработи първия си мачбол при 6:4 и с нова успешна точка успя да затвори този двубой.

Така в един изненадващ финал, Еванс ще играе срещу нидерландеца Талон Грикспор, който срази първия поствен - Тейлър Фриц от САЩ, побеждавайки го с 3:6, 6:3, 6:2.

Снимка: Getty images