Григор Димитров ще спази традицията и за 13-и път в последните 14 издания на турнира, ще започне сезона си на трева на "Куинс" в Лондон.

Любим турнир за родния тенисист, който успя да го спечели през 2014-а, завоювайки четвъртия трофей в своята кариера.

В последните 15 години Григор изпусна турнира единсвено през 2021-а, при това принудително заради травма. През 2020-а турнир нямаше заради пандемията, а от 2009-а до днес Димитров е участвал във всяка едно от останалите издания.

Освен титлата си от 2014-а, Гришо има полуфинали през 2012-а и 2017-а, докато през миналата година достигна до четврътфиналите, където загуби от Карло Алкарас.

Надпреварата "Куинс" е от категория АТР 500, като към момента Григор е тенисистът с най-висок ранкинг сред записаните, като пред него е единствено защитаващият титлата си Карлос Алкарас.

Макар надпреварата да няма солидно присъствие на играчи от топ 10 на ранглистата, то в нея ще участват осем от десетте играчи, намиращи се между 11-о и 20-о място в класацията.

Разбира се, преди да се насочи към тревата в Лондо на 17 юни, за Григор и за всички останали топ тенисисти предстои "Ролан Гарос" през следващата седмица, като квалификациите за надпреварата вече текат с пълна сила.