Григор Димитров ще остане част от Съвета на играчите на АТР и през настоящия сезон.

Това стана ясно след обновяването на списък с членовете, които представляват интереса на играчите пред ръководния орган на мъжкия тенис.

Григор получи честта да бъде в Съвета в началото на миналата година, като очевидно играчите гласуват доверие на българина и той, заедно с още четирима от миналогодишните членове, остават на постовете си и през този сезон.

В Съвета има трима играчи, които ще представляват топ 50 тенисистите в света. Единият е именно Григор, а останалите двама са нови членове в лицето на германската звезда Александър Зверев и американеца Макензи Макдоналд.

Освен Гришо, позиция в Съвета запазиха Педро Мартинес, Уесли Колхоф и Педро Мартинес.

Всеки от тях представлява интересите на определена група играчи, като при всички случаи най-сериозните проблеми са свързани с тези, извън първите 100 в ранглистата.

Освен Александър Зверев и Макензи Макдоналд, в Съвета влизат Матю Ебдън, Душан Лайович и Мигел Анхел Рейес. Федерико Ричи пък ще бъде представител на треньорската гилдия.

"Бих искал да приветствам новите членове. Съветът на играчите на АТР играе огромна роля в подобряването на условията за тенисистите. Нямам търпение да надградим всичко, което постигнахме в последните години.

Оценявам, че всеки член отделя от ценното си време, за да помага на своите колеги", заяви президентът на АТР - Андреа Гауденци.