Григор Димитров започва участието си на Мастърс турнира днес, когато ще срещне младия чешки талант Якуб Меншик.

Двубоят на двамата е четвърти в програмата на корт №3, която стартира в 12 часа наше време.

Преди мача на Димитров и Меншик има два женски мача и един от мъжката схема, което означава, че срещата на Гришо няма да започне преди 18 часа.

Младият чех, на когото анализаторите предричат страхотно бъдеще, се намира на 74-о място в световната ранглиста, а това ще бъде първата му среща с Григор.

В навечерието на турнира Гришо даде интервю пред канала "Tennis Channle", в което сподели:

"Случващото се извън корта е също толкова важно, колкото това, което става на него. Говоря за взаимоотношенията с хората, с приятелите и семейството.

Всички тези неща оказват влияние. По отношение на хората извън тениса изминах невероятен път в последните седем месеца.

Вече съм на възраст, в която зрелостта и опитът и обичта към спорта стават все по-големи. Опитваше се да разбереш повече за себе си и своето обкръжение, разбираш какви хора искаш около себе си".

Той коментира и своите родители, разказвайки как двамата имат коренно противоположни характери.

"Майка ми умее да се свързва с всякакви типове хора. Тя винаги знае какво да каже или направи, за да мотивира децата. Непрестанно опитва да установи връзка с хората и да ги накара да излязат от комфортната си зона и да бъдат себе си без да се притесняват, че някой ще ги съди. Тя винаги иска да види личността зад фасадата.

Баща ми е пълната противоположност, което е много станно. Може да се каже, че съм взел най-доброто от двата свята", сподели той.