Григор Димитров потвърди появилите се преди старта на "Уимбъдън" слухове, че се е готвел тандем между него и Серина Уилямс в надпреварата на смесени двойки.

Димитров, който напусна турнира след втория кръг, даде интервю пред специалния канал на "Уимбълдън" в социалните мрежи, където потъврди новината.

Той се изказа доста ласкаво за американката, която претърпя истинско разочарования и трябваше да напусне надпреварата заради трамва след само шест гейма.

Според Димитров, Серина е била в състояние да спечели надпреварата, а знаем колко важна за американката ще бъде нова титла от Шлема, с която ще успее да изравни рекорда на Маргарет Корт.

"Видях резултата. Бях на физиотерапия и изведнъж получих известие, в което се съобщаваше, че Серина се е оттеглила. Казах си "Чакай, чакай, какво става?". Нямах никаква представа. Никой от нас не го очакваше. Със сигурност не и тя.

Наистина мислех, че тя ще успее тази година. Тренировката, която проведохме, беше невероятна. Винаги сме се стремяли да тренираме заедно веднъж или два пъти, когато играем на един и същи турнир. Дори обмисляхме да играем заедно на смесени двойки, но може би някой друг път.

Чувствах се ужасно заради случилото се с нея, наистина. Гледах репортаж от мача и мисля, че тя игра чудесно. Всичко, което можех да направя, е да демонстрирам подкрепата си", сподели първата ни ракета.