Григор Димитров даде интервю и на български език, след като победи световния №2 Даниил Медведев на осминафинал в Индиън Уелс.

Първата ни ракета започна разговора на родния си език, преди да премине на английски.

"Радвам се, че успях най-сетне да преодолея такъв съперник - каза Димитров на български. - А също така и с такъв резултат... Очаквах да играя добре в този мач, направих грешки във важните моменти в началото, във втория сет също...

Но съумях да запазя себе си, да продължа и да свърша работата."

Нататък интервюто бе на английски език, а Димитров обясни:

"Той е много труден съперник. Играли сме няколко пъти, днес намерих някакъв начин да го надиграя.

Намирах решения, играех добре от основната линия, намерих стил, който да го затрудни. В третия сет наложих ритъм, бях свеж и чувствах краката си добре. Очаквах да отпадна физически, но не се случи.

От пет години не съм побеждавал играч от първите двама в ранглистата... Не е малко време.

Но знаех, че мога да играя на това ниво. След толкова пропадания и изкачвания, в момента се чувствам добре. Много работа, последователност... Това е пътят. Наслаждавам се на мачовете все повече и повече."

Вижте и двете части от изказването на Гришо ТУК. Богато съдържание с видеорепортажи от тенис турнира в Индиън Уелс търсете на сайта maxsport.live.

В същото време разочарованият Медведев призна, че не толкова той е подарил мача на Григор с грешките си, а българинът е заслужил успеха.

Снимка: Getty Images

Освен това световният №2 посочи първата ни ракета като този, който може да спечели Мастърса в Индиън Уелс, ако играе както в този двубой.

"Не си спомням кога съм губил четири гейма на свой сервис на твърда настилка - каза Даниил на пресконференцията. - Но през деня тук е много трудно да контролираш топката, условията са особени. Всички искаме да играем вечер, но това не е възможно и го разбирам. Не е оправдание.

Ще бъда искрен - аз знам колко труден съперник може да е Григор, а при 1:4 във втория сет той заигра така, че го виждам да спечели турнира. Ако може да повтори тези неща и в следващите мачове, той е фаворитът. Вдигна нивото, намери енергия, а аз заиграх по-лошо и комбинацията от двете доведе до този резултат. В тениса не можеш да влошиш играта си срещу съперник, който е на върха на своята, и да ти се размине.

Видях, че Григор се уморяваше в края на третия сет, но той пак намираше уинъри. Не съм предал мача аз, той си го спечели с добрата си игра."

Репортаж от мача и някои от най-добрите удари на Григор във видеоподборка вижте ТУК.