Григор Димитров вече е в Ню Йорк за подновяването на АТР тура, но предпочете да не прекара времето си в града така нареченият "мехур" за тенисистите.

"Мехурът" е специален хотел за всички участници, в който те имат всичко необходимо, за да не ходят из улиците на Ню Йорк и да рискуват заразяване с коронавирус.

Все пак всеки играч имаше право на избор. Или да живее в "мехура", или да наеме частен имот и да плаща 24-часова охрана, която да наблюдава действията му.

От снимките на Григор Димитров в социалните мрежи става ясно, че родната звезда е предпочела вторият вариант.

Гришо се намира в луксозен имот в покрайнините на "Голямата ябълка", който е предварително одобрен от организаторите на предстоящите два турнира.

Българинът ще трябва да плаща и на предварително одобрена и тествана охрана, която ще след достъпа до имота и ще информира Американската тенис федерация, ако има нарушения.

АТР турът се подновява с Мастърса, който обичайно се провежда в Синсинати, но този път негов домакин ще е Ню Йорк. След това идва ред и на US Open.

Спред специализираните в тениса медии, на този етап доста малко играчи са предпочели варианта с наемането на частен имот, като освен Григор, сред тях са Новак Джокович и Серина Уилямс.

Снимка: Instagram