Родната тенис звезда Григор Димитров ще се завърне на корта още този уикенд.

Гришо за последно игра на завършилия с тотален провал "Adria Tour", по време на който родният тенисист и няколко негови колеги се заразиха с коронавирус. Сред заразените бе и организаторът му Новак Джокович.

Димитров изкара своята задължителна карантина и успешно се възстанови от вируса, като тази събота отново ще го видим в действие.

Той ще участва на турнира "Ultimate Tennis Showdown 2", организиран от бившия му треньор Патрик Муратоглу, който притежава една от най-популярните тенис академии в света.

В първия си мач в събота, Гришо ще се изправи срещу французина Ришар Гаске, а ден по-късно ще играе срещу испанеца Фелисиано Лопес. И двата мача по програма трябва да започнат в 21:30, като в родния ефир ще бъдат излъчени от Max Sport 2.

Първото издание на турнира на Муратоглу генерира страхотен интерес. Той се играеше в доста нестандартен формат. Всеки мач бе разделен на четири 10-минутни част, в които победител бе играчът, реализирал повече брой точки, без геймове и сетове.

Ако двамата спечелят по две части, то се играе пета решителна част, в която целта е да се реализират две поредни точки.

Именно академията на Патрик Муратоглу ще е домакин на надпреварата, като Григор все още не знае съперниците си за следващия уикенд.