Григор Димитров се завърна на корта след положителния тест за коронавирус, за да претърпи две поредни загуби на демонстративния турнир на Патрик Муратоглу.

В странния и иновативен формат на турнира, родната звезда допусна две загуби през уикенда, отстъпвайки на Ришар Гаске и Фелисиано Лопес.

Заради принудителната 14-дневна карантина, Гришо очевидно бе далеч от познатата си форма, най-вече от физическа гледна точка.

Това призна и самият той, като допълни, че на този етап се опитва просто да се наслади на тениса и не подхожда с никакви сериозни очаквания.

"Дойдох без никакви очаквания. Не съм тренирал толкова дълго. Просто опитвам да се концентрирам върху новия формат и да му се насладя.

Видно е, че не съм готов да се състезавам на най-високо ниво в момента. Движението ми се подобрява, всичко по някакъв начин върви в правилната посока, но все още не е лесно да се възстановя.

Далеч съм от най-доброто си ниво, със сигурност. Не съм играл тенис над един месец. Вирусът беше тежък за мен. Останах у дома в продължение на месец. Пътят обратно е труден.

Не успявах да дишам добре. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си - всичко, което може да си представите.

Просто опитвам да полагам усилия с всеки изминал ден. Дори да съм уморен, или не, продължавам да прогресирам. В даден ден не се чувствам много добре и имам около четири часа, в които съм навън, но после изведнъж трябва да се прибера и да си почина, да поспя. Трябва да премина през този процес. Надявам се, че ще се възстановя напълно", сподели той.