Григор Димитров бе доста емоционален след голямата си победа над Карлос Алкарас.

Българинът спечели с 2:0 сета срещу испанеца и се класира за полуфиналите на Мастърса в Маями.

ВИДЕО С КЛЮЧОВИТЕ ОТИГРАВАНИЯ В ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК>>>

На пресконференцията след двубоя Гришо разкри, че ключът към победата е бил да не позволява на Алкарас да използва оръжията си на корта.

"Да, като цяло, за да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин. Влязох фокусиран в мача, бях наясно какво да правя. Простотата понякога е ключова, но е трудно да успееш да я постигнеш. Успях да разчитам играта повече от предишния път. Наистина много добро ниво от мен и се радвам, че спечелих в два сета.

Използвах всеки един шанс, който имах, това беше подходът. Всеки сервис който имах, атакувах, опитвах да го поставя в много трудни позиции. Трябваше да продължа да бъда агресивен и да излизам на мрежата, да го движа, да не му давам да удря топката, защото когато той удари топката по начина, по който може, нещата стават страшни.

Това е само число, още един съперник за мен. Първо искам да видя какво направих днес, за да се подготвя за следващия мач. Това е целта ми в момента. Не искам да мисля прекалено много, не искам да мисля за това, че съм играл толкова пъти срещу него, просто още един мач. Благодарен съм да бъда тук, на полуфиналите. Никога не съм стигал до този етап тук в Маями, така че се радвам много", завърши Димитров след гръмката победа.