Григор Димитров преодоля първия кръг на Australian Open след трисетова победа над Марин Чилич - 6:4, 6:2, 7:6(5). Българинът се справи с хърватския си съперник, който има титла от US Open, за малко повече от два часа, а във втория кръг му предстои двубой с представител на Австралия - Алекс Болт. 

"Може би един от най-трудните ми първи мачове. Срещу Чилич не е никак лесно. Успях да намеря играта си, да вляза в ритъм и да спечеля по подобен начин, в последователни сетове, е хубаво.Той често целеше линиите, докато аз заложих на сигурността. Мога да извлека положителни неща от тази победа", каза Григор след успеха.

"Подготовката беше съвсем различна. Всичко беше различно. Трябва да импровизираш, да се адаптираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но този период мина бързо и сега е важно кой как ще започне и дали бързо ще влезе в ритъм. Бях фокусиран върху това, което зависи от мен. Беше хубаво и че имам такава подкрепа. Не бях игарл пред публика от доста време, ще се опитам да се насладя на всеки един момент", добави той.

"Успявам да организирам времето си много добре, подготовката върви добре. Но плюсът на моя съперник е, че играе у дома. Сега ще видя какво успях да направя добре и кое не и ще се подготвя за следващото препятствие", обобщи ситуацията Димитров.