В навечерието на старта на отборния тенис турнир United Cup, тимът на България намери време да разпусне на попуялрния плаж "Коутслоу бийч" в Пърт.

Нашите стартират с мач срещу Гърция в четвъртък рано сутринта българско време (06:00 часа), като с най-голям интерес се чака срещата на Григор Димитров със Стефанос Циципас.

Водени от звездата на тима Григор Димитров, тенисистите ни се забавляваха с различни игри, а и имаха шанс да поговорят и с местните спасители. Направиха си и снимки за спомен преди старта, а настроението напомня на паметното ни участие на ATP Cup преди 3 години, когато българският отбор - тогава само мъжки, победи Великобритания и бе една от приятните изненади.

Сега турнирът е за смесени тимове - представени сме от първите ни четири ракети при мъжете и три при жените.

ВСИЧКО ПРЕДИ UNITED CUP С ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА>>>

Григор дори даде кратко интервю пред официалния сайт на АТР, в което сподели:

"Всички сме развълнувани. Форматът е изцяло нов, изданието е дебютно и не знаем точно какво да очакваме. Много се радвам, че може да прекраме време заедно и да създадем нови спомени.

Забавно е да се отдаваме на дейности извън тениса. Настроението в отбора е страхотно, прекраваме си добре времето в Пърт и нямаме търпение United Cup да стартира.

Срещу Циципас ни очаква стрехотен мач. Няколко пъти сме играли един срещу друг и той често ме е побеждавал. Сега обаче имам целия отбор зад мен, нямам търпение". 

Снимка: Instagram adrian_andreevvv