Григор Димитров бе в отлично настроение след победата си над Джон Иснър в четвъртия кръг на турнира в Индиън Уелс. Сега на Гришо му предстои четвъртфинален сблъсък с Андрей Рубльов (Русия), който има само две загуби от началото на сезона, а също така и две спечелени титли - в Марсилия и Дубай.

Българинът анализира играта си срещу Иснър, а също така разкри и шеговита случка от пребиваването си в САЩ, където не крие, че се чувства като у дома си.

“Мисля, че всичко се получи добре. Когато играя срещу Джон, винаги се надявам ретурът ми да е на на ниво и това е едно от нещата, от които съм най-доволен. Опитвах се да бъда възможно най-агресивен, но срещу него винаги е трудно, особено когат осервира. В калифорнийската пустиня просто има нещо, което ме кара да се чувствам добре. Не знам какво е, но когато съм тук се чувствам много спокоен и това е страхотно”, заяви Димитров пред Tennis Channel.

Българинът говори и за огромната подкрепа, на която се радва на американска земя. На турнира в Делрей Бийч сред феновете му бяха и Винъс и Серина Уилямс, като хасковлията разкри забавен момент, свързан с легендата Серина.

“Те са невероятни. Благодаря им за всеки път, в който са имали възможността да отделят от времето си и да дойдат да ме подкрепят. Опитвам се да почерпя опит от тях по отношение на психологическата устойчивост и всичко останало. Извън тениса се наслаждавам на компанията им дори повече. Понякога тренираме заедно, а веднъж дори си изпрах дрехите в къщата на Серина. Говорим си за най-различни неща и се забавляваме много”, добави още той.