Бившата №1 в тениса Симона Халеп сподели как се справя по време на пандемия и даде своето мнение по въпроса за подновяване на спорта.

Тя смята, че игра при закрити врати не трябва да има: "Не мисля, че тенис без фенове работи. Атмосферата е това, което прави този спорт уникален. Причината тенисистите да го обичат е страстта на зрителите по време на мач. Без фенове тенисът е тотално различен спорт от това, което сме свикнали да виждаме".

Халеп вярва, че новият календар в тениса е без значение, а важното е хората да гледат отново: "Много хора изразиха тревога, че организаторите на "Ролан Гарос" преместиха турнира през септември без да се съветват с другите турнири. Честно казано, според мен ще е страхотно изобщо да видим тенис през тази година. Септември е все още далеч и смятам, че има опции за завръщане на играта. Времето ще покаже".

Румънката смята, че надпреварите от Големия шлем трябва да са приоритет: "Когато средата е безопасна и може да се пътува, мисля че Големия шлем трябва да е приоритет. Въпреки че някои дати бяха променени, трябва да се мисли за големите турнири, защото ще се помогне на организаторите икономически. WTA, ATP и ITF трябва да обсъдят ситуацията заедно".

Халеп е дарила пари в борбата с пандемията: "Аз и приятелят ми решихме да дарим 30 хиляди евро в битката с коронавируса. Парите нямат значение за нас, тъй като го направихме от сърце. Не обичам да оповестявам тези дарения, но докторите и много румънски семейства се нуждаят от помощ в борбата с пандемията. Аз също съм затворена вкъщи от месец и ми липсва да излизам с приятели за по питие или да пътувам по света. Искам отново да участвам в най-големите турнири".