Серина Уилямс обяви готовността си да пропусне US Open, Ник Кирьос се подигра на организаторите, а след като по-рано Новак Джокович нарече мерките за евентуално провеждане на турнира "безумни", още едно голямо име в тениса изглежда няма планове да участва в Ню Йорк.

Последната информация сочи, че тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ трябва да започне на 31 август, въпреки че подобен план изглежда прекалено оптимистичен.

Симона Халеп не смята да участва на предпоследния за годината турнир от Големия шлем. Румънката, която е бивша №1 в света, ще играе единствено на турнири в Европа до края на календарната година, а в това число влиза и "Ролан Гарос". Надпреварата в Париж трябва да се състои няколко седмици след евентуалния финал на US Open.

Халеп е потвърдила намерението си пред медиите в родната си страна, а освен в Щатите, тя няма да играе и в поредица турнири на територията на Азия.

"Определено съм загрижена за ситуацията. Не просто заради пандемията, а защото едно пътуване добавя още много рискове, евентуални карантини, както и възможни промени в последния момент, касаещи турнира", коментира Халеп.

Рафаел Надал също не мисли да пътува за Ню Йорк при евентуално провеждане на турнира, докато Роджър Федерер е аут до края на годината заради нова операция на коляното.

Масовата вълна на недоволство сред тенис елита все още явно не плаши достатъчно организаторите, които обаче изглежда си правят сметки без кръчмар и са на път да се лишат от много звезди.