Симона Халеп изтегли най-тежкия жребий от всички фаворити на Australian Open, що се отнася до битките в първи кръг.

Световната №1 ще играе с естонката Кая Канепи, която е №70 в света, но победи точно Халеп в първия кръг на US Open през миналата година.

Тогава Канепи бе спряна на осминафиналите от Серина Уилямс и оттогава не е играла официален мач. Халеп се оплакваше от болки в гърба в края на 2018-а и загуби първия си мач през тази година - срещу Ашли Барти в Сидни.

Потенциален съперник за Халеп в трети кръг може да е Винъс Уилямс, която излиза срещу 25-тата поставена румънка Михаела Бузарнеско.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Серина също е в тази осмина и може да играе на осминафинал срещу Халеп или сестра си Винъс. За начало обаче трябва да преодолее германското предизвикателство Татяна Мария.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Световната №4 Наоми Осака излиза срещу полякинята Магда Линет, а №6 в схемата Елина Свитолина ще играе с квалификантка. Същият късмет извади и Мария Шарапова, която във втори кръг може да играе със Сорана Кърстя или Ребека Петерсон.

Миналогодишната шампионка Каролине Возняцки също е в тази осмина и в първи кръг излиза срещу белгийката Алисън ван Уйтвайк.

Снимка: AP/БТА

Световната №5 Слоун Стивънс ще играе с американската си сънародничка Тейлър Таузънд, а №2 в схемата - Анджелик Кербер, се изправя срещу Полона Херцог от Словакия.

Други интересни сблъсъци от първи кръг:

Южени Бушар (Канада) - Шуай Пън (Китай)

Дария Касаткина (Русия) - Тимея Бачински (Швейцария)

Йохана Конта (Великобритания) - Айла Томлянович (Австралия)

Мона Бартел (Германия) - Анастасия Севастова (Латвия)

Петра Квитова (Чехия) - Магдалена Рибарикова (Словакия)

Мария Сакари (Гърция) - Йелена Остапенко (Латвия)

Дона Векич (Хърватия) - Кристина Младенович (Франция)