Думи на бившата словашка тенисистка Даниела Хантухова по адрес на младата Ема Радукану предизвикаха критики в социалните мрежи.

Хантухова, която спечели седем титли в кариерата си и достигна №5 в световната ранглиста в пика си 2003 година, е на мнение, че тенисистките от тура вече са загубили уважението си към британката заради непрестанните й загуби.

Словашката, която работи като коментатор за Амазон Прайм, изрази мнението си след поражението на Радукану срещу Катерина Синякова във втория кръг на Мастърса в Маями - 6:3, 4:6, 5:7.

Младата Ема има само четири победи откакто шокиращо спечели US Open през миналия сезон.

"Тази загуба ще боли много, защото тя имаше много шансове в хода на мача и в повечето време бе по-добрата на корта. Сега всички момичета искат да победят Ема и намират начини да го направят. Всичкото уважение, която тя си спечели сред колежките след триумфа на US Open, сега го губи и това не е добре", каза Хантухова.

Словашката бе разкритикувана за думите си към Радукану, тъй като британката има само един сезон като професионалист в големия тенис.

Темата дори стигна до Ник Кирьос, който тутина следното:

"Каква е тази тенденция бивши играчи да изказват мнение за сегашните звезди? Съгласен съм с Анди Родик, че всички трябва да се успокоим и да се концентрираме върху играта си, но сега чета мнение на бивша тенисистка, която говори за Радукану. Не искам да я обиждам, но Радукану вече е далеч по-голямо име от нея".