Геройско посрещане.

Това осигури Сърбия за спортните си идоли, които в рамките на часове записаха впечатляващи международни успехи.

Новак Джокович ликува с 24-тата си титла от Големия шлем, баскетболните национали станаха световни вицешампиони, а баскетболистите от 3х3 завоюваха европейското злато.

Лично президентът Александър Вучич приветства любимците на нацията на пищно тържество на един от централните площади в Белград, където хиляди фенове вееха сръбски знамена.

БТА

При вида на морето от хора Джокович не скри емоциите си, като на няколко пъти от очите му потекоха сълзи. А самият той призна, че никога не е приемал толкова емоционално подобни събития.

"Добър вечер Сърбия, Белград, обичам те! Има редки моменти, в които човек остава безмълвен, това е един от тях. Много съм щастлив. Първо искам да поздравя фантастичните баскетболисти и да им благодаря, че ме приеха да бъда част от този спектакъл. Това е сбъдването на една момчешка мечта, защото като малък празнувах фантастичните успехи на баскетболистите.

Бил съм на балкона няколко пъти, но никога по този начин. Бориса Симанич е герой на нацията и заслужава да бъде възпяван от всички. Никоя спортна нация в света няма този дух, който имаме ние. Да живее Сърбия!", каза още Ноле, който през уикенда надви Даниил Медведев на финала в US Open.

А множеството отговори със скандиране на името му, след което празненствата продължиха до зори.

БТА