Бащата на тенисист номер 1 на България Григор Димитров, Димитър Господинов, беше избран за почетен гражданин на Хасково.

Внесената от председателя на Общинския съвет Таня Захариева докладна с предложението бе гласувана с пълно мнозинство от присъстващите на днешната сесия 29 общински съветници. Първата ракета на България също е почетен гражданин на южния областен център от 31 януари 2014 година.

Предложението за Господинов бе внесено от Инициативен комитет от 10 души, сред които са председателя на "Тенис клуб" - Хасково Йордан Йорданов и почетния председател на Хасково и дългогодишен председател на Българска федерация бадминтон, проф. Пюзант Касабян.

Още 15 тенисисти и спортни деятели в тениса бяха удостоени с отличието "Почетен знак на Хасково". Сред тях е настоящият мениджър на Григор Димитров Георги Стоименов, както и Румен Сербезов, по чиято инициатива през 1980 година е построен най-модерният за времето си тенис-комплекс в парка "Кенана".

Димитър Господинов Димитров е роден през 1967 година в Хасково. От 1991 година досега е треньор по тенис в родния си град с лиценз "АА". Под негово ръководство възпитаниците му са постигнали множество национални и международни успехи, бяха мотивите в предложението.

Отличията ще бъдат връчени на удостоените на тържествена сесия на Общинския съвет на празника на Хасково 8 септември.