Немската тенис легенда Борис Бекер се присъедини към повечето фенове на спорта, които се притесняват сериозно, че бляскава история на Роджър Федерер на "Уимбълдън", може да приключи със сет 0:6.

Вчера Маестрото изненадващо загуби с 0:3 сета от поляка Хуберт Хуркач, а най-шокиращото от целия мач бе последният трети сет, в който Федерер не взе дори и гейм.

Едва вторият "геврек", който Маестрото отнася през новия век, а след мача той сам изрази съмение, че ще се появи отново на любимата си "свещена трева".

Естествено, че това не е най-добрият начин за един 8-кратен шампион да се сбогува с турнира, като на това мнение е и Бекер, който е печелил надпреварата три пъти.

"Случи се нещо, което изобщо не сме очаквали от Федерер на Централния корт. За Роджър това не е дреболия. Трудно е да кажем, дали ще го видим отново на тези кортове. Няма нищо лошо да грешиш, но той е перфекционист, а и някои грешки могат да бъдат фатални.

Роджър не е очаквал такава скорост. Нямаше да е проблем, ако не стигаше навреме на моменти, но това се случваше през целия мач. Само можем да предполагаме какво се е случило с него, но е очевидно, че времето не прощава нито на мъжете, нито на жените.

Дали искам да видя Федерер на Уимбълдън отново? Надявам се. Не искам последният му сет в този турнир да е 0:6".

Вчера социалните мрежи бяха заляти от подобни постове, в които фенове се притесняват, че именно този тъжен сет може да е края на пеиказката на Маестрото на "Уимбълдън".