Люис Хамилтън се присъедини към хилядите хора в социалните мрежи, които се обявиха в подкрепа на Наоми Осака.

Световната №2 в тениса оглави всички новини в тениса заради сензационното си оттегляне от "Ролан Гарос".

Тя реши да напусне турнира, след като понесе глоба и заплахи за по-тежки санкции от организаторите, които не останаха очаровани от позицията на Осака да бойкотира пресконференциите по време на турнира.

След оттеглянето си тя се обърна към феновете чрез социалните мрежи и разказа за депресията си, с която се бори вече почти три години.

Освен хиляди фенове, зад Осака застанаха някои от звездите не само в тениса, но в киното, музиката и други спортове.

Един от тях е Люис Хамилтън, който заедно с Осака бе сред най-активните спортисти що се отнася до посланията на движението "Black Lives Matter".

В интервю пред "Евроспорт", седемкратният шампион от Формула 1 заяви:

"Наоми е невероятен спортист и човек, а каузите и инициативите, които прави имат огромно влияние.

Разбирам я, защото когато на такава крехка възраст получиш толкова отговорнисти и товар на раменете си, е разбираемо това, което се получава. Тя прояви огромна смелост, постави проблемите на масата, а сега искам да видя как ще реагират тези над нея, защото глобата беше позорно решение.

Човешко същество се оплаква за менталните си проблеми, а ти го глобяваш и заплашваш. Това не е нормално. Убеден съм, че ръководителите на тениса трябваше да овладеят ситуацията по-добре.

Самият аз се научих по трудния начин. Правил съм много грешки и все още правя. Да си непрестанно пред камерите не е никак лесно, особено когато си интроверт и се налага да полагаш допълнителни усилия в това отношение. С годините натрупах опит, но като млад ме хвърлиха в огъня без да получа каквито и да е напътсвия или подкрепа. Това продължава да се случва с младите пилоти и днес.

Отправените към Наоми критики бяха нелепи. Трябва да се отнасяме с много повече разбиране и да не поставяме под напрежение спортистите, борещи се с подобни проблеми", заяви той.