Наказанието за допинг на Даяна Ястремска остава в сила, оповести Спортният арбитражен съд (КАС), който разгледа жалбата на украинската тенисистка тази сутрин.

Световната №29 е в Австралия, където тренираше с надежда да получи опрощение от КАС и да участва на Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник.

Ястремска бе наказана в началото на годината заради положителен тест за наличие на синтетичен тестостерон. Тя няма право да играе 2 години, като ще има още една възможност да обжалва пред КАС, но едва след 45 дни.

Настоящият апел бе не за падане на наказанието, а за временното му отлагане, за да може тенисистката да играе в Австралия.

"Време е да изградя защитата си, защото съм санкционирана напълно несправедливо - коментира Даяна. - Загубих обжалването за временно отменяне на наказанието, сега предстои да се боря за това да бъда оправдана изцяло. И да изчистя името си, защото не съм извършила нищо нередно.

Знам, че в средите на тениса не се гледа с добро око на това, че пътувах до Австралия въпреки наказанието. Хората обаче не разбират, че аз знам какво съм извършила и какво - не. Тук съм, за да играя, и съм ужасно разочарована, че не ми бе позволено."