Новак Джокович ще играе за Сърбия на Купа "Дейвис", анонсира неговият сънародник и трета ракета на страната Филип Краинович.

В интервю в родината му, световният №39 призна, че Ноле ще е в състава за груповата фаза на турнира в края на ноември и, ако сърбите стигнат, за финалите в Мадрид в началото на декември.

"В следващите три турнира ще опитам да вдигна нивото си за Купа "Дейвис" - призна Филип. - Това е целта ми за края на годината. Изобщо нямам притеснения как ще се представим, всички сме много мотивирани. Ще отидем там да спечелим турнира, а и Ноле ще е с нас, от какво да се притесняваме?!"

Сърбите спечелиха трофея преди 11 години, имат и един загубен финал от 2013-а, като Джокович игра и в двата турнира за родината си. Преди 2 години тимът взе и първата ATP Cup в Австралия, където игра и България.

Джокович не е играл тенис от 12 септември, когато загуби от Даниил Медведев финала на US Open. Взе си почивка заради травма и натрупана умора, но се очаква да е на линия за последния Мастърс за годината - от 7 ноември в Париж. Другият турнир, на който е възможно да видим световния №1 до края на 2021-ва е на Финалите на ATP в Торино (14-21 ноември).

След това програмата на звездите от тура е свободна от индивидуални надпревари до януари и Откритото първенство на Австралия, освен за тези, които решат да се включат и в Купа "Дейвис".

Форматът е с групи, като Сърбия е с Германия и Австрия в Инсбрук (26-28 ноември), а четвъртфиналите, полуфиналите и финалът са от 2-ри от 5-ти декември в Мадрид.