Димитър Кузманов също реагира остро на разпространените анонимни писания из Фейсбук за скандали около българското участие в ATP Cup.

Федерацията ги нарече "грозна фалшива новина" в официална позиция, като обясни какъв е регламентът за участие.

Споделяната публикация твърди, че БФ Тенис е отказала първоначално поканата отборът ни да играе на турнира, за да не плаща разноските. А всъщност в надпреварата се влиза по рейтинг, а не с покани...

А и организаторите поемат всички разходи на състезателите.

"Хора! Преди ден написахме с главни букви името си в историята на българския тенис и спорт! - написа в личния си профил във Фейсбук Кузманов. - Завършихме на 9то място на Световното първенство,като само малшанса ни лиши да излезем от групата,въпреки че завършихме с 2 победи от 3 мача! През тези 14 дни цяла България беше обединена! Такава каквато винаги съм искал да бъде! Хората не спяха,плакаха и изживяваха успеха като техен личен! Защо искате да ни отнемете всичко това?? Не само на нас,но на всички Българи!! Бъдете горди от това,което направихме! Това беше за всички вас..."

Самият тенисист си тръгва от Австралия не само с опита от мачове на ниво ATP, както и от две победи за рейтинг, имидж и самочувствие, но и с изкачване от над 70 места в ранглистата.

Всеки от българските тенисисти, играл на ATP Cup, извлече позитиви от участието ни там.