Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ за 13-и път в своята кариера.

Сърбинът отново бе перфектен, като този път сломи първата ракета на домакините - Тейлър Фриц, побеждавайки го с с 6:1, 6:4, 6:4.

По този начин Ноле направи още една крачка към заветната 24-а титла от Шлема в кариерата си, а и вече е само на един мач от класиране за финала на всеки един от Мейджър турнири през сезона. Нещо, което вече е правил на два пъти.

А общо полуфиналите му в Шлема са 47, с което той изпревари Роджър Федерер и се превърна в №1 в тази класация.

Макар Тейлър Фриц да се закани, че на фона на ужасяващата му статистика срещу Ноле, може би днес ще е денят нещата да се обърнат, подобно нещо не се случи. Джокович просто бе отличен. Грешките му бяха сведени до минимум, а пропукване имаше само в края на третия сет, когато вместо да затвори лесно мача си, сърбинът допусна изнервяне на обстановката.

Именно тогава той допусна пробив, а реакцията му бе до болка позната - да се развика на щаба си, а няколко човека от хората му направо бяха изгонени от местата си и не догледаха мача.

Когато си в "бокса" на Ноле и той ти заповяда да се махаш просто го правиш, като реакцията на корта бе светкавична - пробив на 15 и преднина от 5:4, след която Джокович затвори третия сет и мача с 6:4.

Снимка: Getty images

Така той взе скалпа на първата ракета на САЩ, а в полуфиналите ще трябва да се справя с друг американец, защото очаква победителя от мача между Франсис Тиафо и Бен Шелтън.

Колкото и странно да звучи, Ноле играеше най-колебливо в първия сет, който обаче завърши 6:1 в негова полза. Сърбинът допускаше доста нетипични грешки, но пък в тези мигове още по-колеблив бе и Тейлър Фриц, който просто не използва шансовете си.

А когато не използваш шансовете си срещу Ноле, трудно може да се надяваш на нещо повече от почетно поражение.

Във втория сет Джокович се нуждаеше от един ранен пробив, за да успее да спечели с 6:4, за да се стигне и до третия сет, спечелен със същия резултат и полуфинал от Шлема №47 на неговата сметка.

Снимка: Getty images