Цветана Пиронкова вероятно е сред 72-те имена на тенисисти и треньори, поставени в по-сурови условия на карантина след позитивен тест на полета им до Мелбърн.

Това още не е потвърдено от самата българска първа ракета, но в австралийски медии се загатва, че тя е била в самолета от Абу Даби, превозил голяма част от състезателките, минали през женските квалификации за Australian open в Дубай.

Треньорът на Бианка Андрееску - канадецът Силвен Брюно (на снимката са двамата), е човекът с позитивния тест, разкриха медиите в Австралия.

Той сам призна за това след публикациите, като написа в социалните мрежи, че няма идея как се е заразил с вируса. Брюно е спазил правилата и е бил изолиран в последните 48 часа преди полета, но въпреки това тестът му при пристигането в Австралия е положителен.

На същия полет са били Слоун Стивънс, Белинда Бенчич, Хедър Уотсън, Мария Сакари, Светлана Кузнецова, Васек Поспишил и Пабло Куевас, се твърди в австралийските медии днес. Името на Пиронкова фигурира само на едно място в публикациите, но още няма официално потвърждение от организаторите кои са тенисистите в изолация.

При тях мерките са затегнати още повече, след като те се считат за "изключително контактни", задето са пътували в един самолет с човек, дал положителен тест. Нямат право да напускат стаите си, да тренират и да ползват часовете за занимания навън.

В Мелбърн напрежението сред играчите расте, особено след допълнителното карантиниране на общо близо 200 човека от три отделни поледа - от Абу Даби, Доха и Лос Анджелис, превозили хора за антиковид балона преди турнира.

Това са общо 1/6 от пълната бройка участници, служители и треньори, които пристигнаха в Австралия за Откритото първенство на страната, което започва от 8 февруари.