Рафаел Надал е спечелил тежката петсетова битка срещу Тейлър Фриц със 7-милиметрово разкъсване на мускул в коремната област.

Това стана ясно след днешните изследвания на испанеца, който сам призна, че едва е завършил вчерашния мач, а час след него той не бе докрай убеден, че ще успее да излезе в полуфиналния си сблъсък срещу Ник Кирьос.

Испанският "Cadena Ser" обаче написа, че минути след научанването на своята диагноза, Надал отново е грабнал ракетата и е тренирал.

Матадора е решен да изиграе полуфинала на "Уимбълдън" с това разкъсване, което неминуемо ще се отрази най-вече на сервиса му.

Анализаторът на "Евроспорт" и сънародник на Рафа - Алекс Кореча, изрази мнение, че ако Матадора не е на 100%, той едва ли ще започне мача.

Предвид формата, която Ник Кирьос показва, Рафа ще трябва да даде всичко от себе си, а всяко едно неразположение като тази травма, може тотално да оберече шансовете му за успех.

Все пак Кореча добави, че ако има човек в тениса, който ще преодолее болката и ще спечели подобен мач, то това е именно Рафаел Надал.

Не трябва да забравяме, че Матадора спечели титлата от "Ролан Гарос" преди малко повече от месец с ужасяващи боли в разцепената си кост на ходилото още от първия ден на надпреварата.