Серина Уилямс е поредната звезда, която изглежда няма да отиде да играе на US Open в края на лятото. Новината индиректно съобщи нейният треньор Патрик Муратоглу, който говори пред CNN по темата.

Според него има един голям проблем за това 23-кратната шампионка от Големия шлем да играе на турнира, който е нещо като домашен за нея и сестра и Винъс.

"Не виждам как тя ще се примири с мерките за безопасност, изготвени от организаторите - каза Муратоглу. - По-конкретно, не съм сигурен как ще приеме, че трябва да е три седмици без дъщеря си. Тя не се е разделяла с нея дори за ден."

Новак Джокович и Рафаел Надал вече намекнаха, че изобщо не горят от желание да пътуват за Ню Йорк при условията, които организаторите предлагат.

Сърбинът открито обяви, че идеята да е само с един човек от екипа си, вместо с целия си треньорски щаб, му се струва безумна.

Серина обаче има друг проблем, не липсата на треньорите около нея. А дъщерята Олимпия.

"Няма да е проблем да идеш само с един треньор в комплекса - каза Муратоглу. - Та нали така беше преди, никой нямаше антураж от 5-6 души в екипа.

Аз например мога да съм спаринг, да изготвя фитнес програмата и загрявката, а медицинското обслужване да бъде осигурено от организаторите за всички състезатели. Преодолимо е като препятствие.

Но това с детето... Това е друга тема и само тя може да реши този въпрос.

Сигурно е, че сезонът така или иначе трябва да бъде рестартиран. Няма две мнения по темата. Най-малкото - по финансови причини."