Роджър Федерер ще отпише "Ролан Гарос" и ще играе само на US Open, а Рафаел Надал ще подходи обратно и няма да се появи в Ню Йорк.

Твърдението, което е доста притеснително за тениса и турнирите от Големия шлем, направи легендарният Тод Уудбридж.

Към момента, след като Откритото първенство на Франция обяви отлагане за септември, програмата изглежда така:

"Ролан Гарос" ще е само седмица след края на US Open.

Напълно непосилно, както твърди и самият Уудбридж, един от най-титулуваните играчи в историята на двойки.

"Честно казано, не е никак вероятно да спечелиш двата турнира един след друг - коментира американецът. - US Open е брутален към играчите от гледна точка на жегата и възстановяването, докато на "Ролан Гарос" настилката изисква максимални физически усилия.

Непосилно е да играеш на високо ниво в четирите седмици на двете надпревари със само ден-два почивка между тях, а и с пътуване."

Изглежда невероятно играч, който е стигнал до последния уикенд в Щатите, да пътува до Франция, да вземе отдих и да се подготви идеално за започващия дни по-късно турнир на клей в Париж. И пак да стигне до финалните мачове.

Уудбридж прави смелата си прогноза именно заради тези факти:

"Някои състезатели ще решат да пропуснат една от двете надпревари. Очаквам Роджър Федерер да играе на US Open и да пропусне "Ролан Гарос", а Рафаел Надал да стори обратното. Може ли Новак Джокович да спечели и двата турнира? Много, много трудно ми се вижда..."

Световният номер едно е с баланс 18 победи и 0 загуби за годината дотук, като изглежда очевидно, че ще се прицели в спечелването и на четирите турнира от Шлема.

Това не е правено от "Златния шлем" на австралийската легенда Род Лейвър преди 51 години.