Пабло Кареньо Буста засипа Новак Джокович с обвинения след вчерашния им двубой от четвъртфиналите на "Ролан Гарос".

Сърбинът победи своя испански опонент с 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, което му донесе място сред най-добрите четирима в турнира.

В първия сет и началото на втория, световният №1 не приличаше на себе си, като играта му изобилстваше от непредизвикани грешки и нерви.

Ноле обаче реши да приложи добре познат трик в трудните моменти. Той се оплака от болки във врата и използва дълъг медицински таймаут, в който получи помощ от физиотерапевт.

След паузата Джокович бе като преобразен. Той напомни на себе си и спечели три поредни сета.

Съперникът му Кареньо Буста го обвини в симулация и сподели, че изобщо не е изненадан от действията на сърбина, на които се е нагледал в последните години.

ой изобщо не ме изненада. Това е хубаво нещо и е знак, че той губи. А аз съм играл добре, щом прави това. Това е нещо, което той използва години наред. Когато губи, вика физиотерапевт.

Това е част от него. Как да го обвиня, като не е нарушил правилата. Според мен обаче той не постъпва коректно, а симулира контузия, за да получи нужната му пауза, след която да влезе в ритъм", сподели Кареньо Буста.

Джокович обаче обясни действията си така: "Определено не се чувствах прекрасно, стъпвайки на корта. Случиха се някои неща по време на загрявката. Трябваше да се справям с тези физически проблеми. Когато мачът навлезе в по-късна фаза, се почувствах по-добре и вече не усещах толкова много болка".