Жегата в Токио уби олимпийската мечта на Паула Бадоса, която припадна на корта по време на четвъртфинала срещу Маркета Вондрушова.

Испанката губеше с 3:6 преди старта на втория сет, но просто не успя да стане от стола си и бе изведена от корта с количка за инвалиди, мокра кърпа върху главата и с помощта на две медицински лица. Информациите по-късно от лагера на испанците в Токио са, че тя се възстановява, но е изживяла тежък топлинен шок.

Вондрушова отива на полуфинал и ще играе срещу Елина Свитолина-Монфис (Украйна), която победи с 6:4, 6:4 италианката Камила Джорджи.

Другата двойка в полуфиналите е Белинда Бенчич (Швейцария) - Елена Рибакина (Казахстан).

Жегата на тенис турнира в Токио продължава да е тема от първия ден на игрите, като световните номер едно и две - Новак Джокович и Даниил Медведев са сред най-яростните критици на часовете, в които се играят мачовете.

Руснакът иронично написа в социалните мрежи "Някак още съм жив", след като мина през медицински таймаут, а използва и десетте минути пауза между втория и третия сет за студен душ, преди да победи Фабио Фонини (Италия) с 6:2, 3:6, 6:2 за място на четвъртфинала.

Още по време на мача се чу диалогът му с рефера на стола Карлос Рамос, който го попита ще бъде ли в състояние да доиграе срещата.

"Може да успея, но може и да умра - каза руснакът. - Но ти не се притеснявай. Ако умра, Световната тенис федерация ще поеме цялата отговорност."

След двубоя Даниил не спря с критиките:

"Аз не виждах почти нищо, имах пелена пред очите от жегата. Трудно дишах, в един момент мислих да се откажа. Дошли сме тук на Олимпиада, а сякаш искат да умрем..."

На четвъртфинала го чака сблъсък с испанеца Пабло Карено Буста.