През миналата година елитната испанска тенисистка Карла Суарес Наваро обяви, че е към края на своята кариера, след като й бе открит рак.

Наваро беше диагностицирана с лимфом на Ходжкин и се подложи на шестмесечна химиотерапия, която даде своя положителен резултат.

Бившата №6 е съвсем близо до завръщане на корта и даде последното си интервю с усмивка.

"Всичко е наред и се развива по план. На финалната права съм. Лечението минава успешно и моето тяло реагира перфектно на химиотерапията. В понеделник (25 януари б.а.) е последната ми сесия и среща с доктора. Ако ми кажат, че съм излекувана, ще мога да се завърна към нормалността.

Преди няколко седмици започнах да играя отново тенис, макар и с по-малки топки за по-леко напрежение. От миналия понеделник играя с нормални топки и вече прилича на нормален тенис. Все още не обмислям завръщането си. Сега се уморявам по-бързо и повече. Не знам как ще реагира тялото ми и колко ще ми отнеме да се завърна във форма. Имам някакви надежди, но не мога да говоря за завръщане. Тялото ми трябва да се адаптира към всички медикаменти, които взех в последните шест месеца" бяха добрите новини от Карла.

Тя коментира и ситуацията в Мелбърн, където много нейни колеги се оплакват от условията на карантина преди Australian Open.

"Водя разговори с някои играчи, но повечето от тях имаха късмета да пътуват с влак. Мерките за сигурност са максимални и те съпровождат навсякъде. Всичко е под сериозен контрол. И въпреки това, играчите там имат привилегията да се състезават", казва испанката.

За надеждите й да осъществи голямата си мечта - да играе на Олимпиадата: "Пандемията бе много лоша новина за мен, тъй като не знаех дали ще мога да играят през юли тази година. Колегите ми ще имат възможността да се класират. Ако сезонът миналата година беше нормален, щях да имам шансове. Разболях се и нямаше какво да направя след това. Най-добрият случай щеше да е да няма пандемия и Олимпиадата да се състоя миналото лято".

За финал 32-годишната Карла Суарес Наваро отправи пожелание към себе си: "Искам да се сбогувам с тениса с участие на турнир от Големия шлем и спечелването му. Надеждата ми е за US Open".