Миналогодишният финалист от "Ролан Гарос" - Каспер Рууд, се класира за третия кръг на надпреварата.

Световният №4 трябваше да се справя с втори пореден квалификант, като този път нещата не минаха напълно безпроблемно, а мачът се проточи в четири сета, един над очакваните три.

В тях Рууд победи италианеца Джулио Зепиери с 6:3, 6:2, 4:6, 7:5 за три часа и четири минути игра.

Победата на норвежеца бе напълно очавкано, защото срещу себе си той имаше опонент, за когото тазгодишния "Ролан Гарос" е дебютен турнир от Шлема.

И всичко вървеше гладко и без проблеми за Рууд, който с 6:3, 6:2 в първите два сета, даде ясен знак, че е тук, за да свърши набързо работата си и да не се застоява под силното парижко слънце.

В третата част обаче Зепиери заигра далеч по-освободено и започна да създава пробелми на Рууд, а това изнерви норвежеца, който на няколко пъти влизаше в разправия със съдията на стола за грешни според него отсъждания.

Тези спорове нямаха положителен ефект върху играта му, защото след няколко пропуснати брейкбола, Зепиери проби в десетия гейм и с 6:4 прати мача в четвърти сет.

В него след ранен пробив Каспер Рууд имаше възможността да сервира за мача при 5:4, но точно в този миг той допусна пробив, а това доведе до нови нерви и разправии със съдията.

Световният №4 все пак успя да се концентрира и да направи светкавичен рибрейк за 6:5, а след това сервира за мача, който спечели със 7:5 в третия сет.