Фабио Фонини и Салваторе Карузо изиграха спиращ дъха трилър във втория кръг на Australian Open. Петсетовият маратон завърши с победа за Фонини с 4:6, 6:2, 2:6, 6:3 и 7:6 (12), който е поставен под №16 в основната схема, а след края на двубоя темпераментните италианци трябваше да бъдат разделяни от охранат на корта. 

Победителят съумя да намери сили да се върне при изоставане от 1:5 в тайбрека на петия сет, за да триумфира с 14:12 и да продължи напред към третия кръг.

След края на мача Фонини започна вербална разправия с колегата си, обвинявайки го, че е “ш*бан късметлия*. Карузо се опита да запази добро възпитание, но нападките на световния №17 по адрес на съперника не спряха, като в крайна сметка до последно именно Фонини бе по-активен в нападките и се стигна дотам, че двамата бяха разделени от охраната на корта. 

Карузо отказа да внесе повече яснота на пресконференцията след края на мача, като бе категоричен, че подобни случки трябва да остават зад кулисите, а не да стават достояние на всички. 

Снимка: Getty Images

Поведението на Фонини пък е изненадващо, защото по-рано в двубоя той прескочи мрежата, за да провери дали Карузо, който стъпи накриво, е добре.