Бившият №4 в света Адриано Паната даде много любопитно мнение за качествата на Серина Уилямс в интервю за своя Youtube канал.

68-годишният италианецът е шампион на "Ролан Гарос" през 1976-а и се слави с това, че рядко спестява мнението си. Наскоро бе заявил, че според него канадецът Милош Раонич изобщо не трябва да играе тенис, "защото само блъска топката с 200 км/ч".

Ето какво каза за Серина:

Embed from Getty Images

"Тя сервира с 200 км/ч и е силна като мъж. Принадлежи в друга категория спрямо останалите спортистки. Не се движи много добре, но има много мускули. Характерът й не е перфектен, лъв е, но понякога не работи върху мислите в главата си.

Тя стана майка и мечтата й е да спечели титла от Шлема като такава. Мисля, че може. Ако успее да е постоянна за две седмици, ще спечели "Уимбълдън" или US Open. Съмнявам се за "Ролан Гарос".

От основната линия удря толкова силно, че понякога момичетата не виждат топката. Спечелила е всичко и имаше невероятна кариера. Контраст е на сестра си, която е слаба и висока. Серина е като Майк Тайсън в сравнение с нея.

Тя е извънземно. Никога не съм виждал толкова силно тяло. Вдъхновяваща е и дава чувство за сила, каквато рядко се вижда при мъжете".