Италианският тенис талант Янис Синер достигна своя първи четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.

Италианецът уби последната надежда на домакините в мъжката схема, побеждавайки Алекс де Минор със 7:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 35 минути.

Така 20-годишният Синер е сред най-добрите осем в мелбърн едва в третото си участие, като показа, че неслучайни всички го смятат за бъдещ шампион от Шлема. Италианецът достигна до тази фаза със само един изгубен сет, а в следващия кръг ще спори с един измежду Тейлър Фриц и Стефанос Циципас за място на полуфинала.

Днес и "Род Лейвър Арена" бе срещу него, защото Синер се изправи с първата ракета на домакините при мъжете, а австралийците се надяваха да видят свой четвъртфиналист за първи път от 2015-а, когато тази фаза достигна Ник Кирьос.

Алекс де Минор обаче трябва да съжалява, че изпусна шансовете си в първия сет, когато не реализира четири брейкбола, а в крайна сметка сетът отиде в решителен тайбрек. Там обаче Синер набързо поведе с 6:2, като макар да не вкара първия си сетбол, реализира втория за 7:3.

А след това Синер заигра като доста опите тенисист с редица титли зад гърба си, защото получил предимство, той умело контролираше мача и направи пробиви в точните моменти на втория и третия сет, за да затвори този мач в три сета.

Просто в мача Яник Синер бе по-добрият тенисист, като заслужено ще бъде част от най-добрите осем играчи в Австралия.