Световният №1 Новак Джокович е изправен пред реалната опасност да не изиграе нито един мач в рамките на цял месец. Сръбската суперзвезда пропуска турнирите през месец март, които се провеждат в САЩ заради правилата на страната, свързани с ваксините за COVID-19. Както е известно, Ноле не се ваксинира и това му донесе доста главоболия, особено на Australian Open миналата година.

Той не играе в Индиън Уелс в момента, а също така е аут и от предстоящия по-късно този месец турнир в Маями.

На практика се очаква лидерът в световната ранглистa да се върне на корта едва на 9 април, когато започва "Мастърс" надпреварата в Монте Карло. На теория обаче сърбинът е получил покана от турнир, на който е участвал за последно през 2005 година. И го е спечелил.

35-годишният ветеран официално е получил покана да участва на "Санремо Тенис Къп" - надпревара от сериите "Чалънджър", която всъщност е печелил през далечната 2005 година, когато още е бил тийнейджър. Състезанието в Италия бе подновено миналата година след прекъсване от близо десетилетие, а титлата бе завоювана от Холгер Руне (Норвегия).

Ноле е най-известното име с триумф във въпросния турнир, заедно с Руне, Кевин Андерсън (Южна Африка), и Гастон Гаудио (Аржентина).

"Ще се радваме да те видим на 26 март на турнира, който спечели пред 18 години. Все още пазим твоя трофей и се надяваме, че ще можем най-сетне да ти го връчим и да те видим пак на нашите кортове. Уайлд кардът е запазен за теб", написаха организаторите на надпреварата в профилите си в социалните мрежи.

На пръв поглед всичко изглежда наистина добре, но всъщност Джокович не може да играе, защото до началото на турнира остават по-малко от 21 дни, а това е срокът, преди който класираните между №1 и №10 в световната ранглиста трябва да приемат уайлд кард за по-нискоразрядни състезания като това.